world of goo
duminică, 30 aug. 2009, 19:18
As the sun set over the last of the hills, one of the Goo Balls seemed to say that life sure seemed like a giant physics simulation! … but as he fell into the spikey death pit below, he knew it probably didn’t matter
… cam așa sună descrierea de pe un panou din World of Goo, semnat The Sign Painter. Am aflat despre joc acum destul de mult timp, de la Piry; ideea mi s-a părut cel puțin interesantă, dar a trebuit să îl încerc pentru a mă convinge. Ce a ieșit? Here goes. (mai mult…)
windows 7 – primele impresii
marți, 18 aug. 2009, 23:48
Ca un individ care nu a încercat Windows Vista decât în câteva rânduri (și atunci a înjurat de n-a mai putut pe cine trebuia și pe cine nu), m-a împins o forță destul de mare să trec de la XP-ul vechi de aproape zece ani la noua versiune de Windows (Windows Șapte, care de fapt e doar șasă cai punct unu, între noi fie vorba), versiune pe de o parte lăudată, pe de alta înjurată ca fiind doar un Service Pack pentru Vista, recolorat și proaspăt scos de la reanimare (poate pe bună dreptate, având în vedere că upgrade-ul de la Vista către 7 costă, nu glumă).
Toate bune și frumoase, am ars un disc cu RC-ul de pe site-ul oficial și m-am pus să îl instalez pe vechea mea mașină. Instalarea a decurs fără probleme, atât doar că după toată chestia sunetul era mort (lipsa câtorva drivere e fapt obișnuit de altfel pentru windoză). N-am găsit nici un driver oficial pentru placa mea de sunet din Evul Mediu (un Creative SB Live 5.1), motiv pentru care, după câteva ore bune de căutare, am instalat un driver kX, care funcționează satisfăcător și cam atât; prea puțin din funcționalitatea driver-ului original. Urmează să instalez Asio4All și restul durerilor pentru procesarea sunetului, până atunci nu mai înjur. (mai mult…)
brick quote(s), #8
[…] căsătoria este moartea morală a oricărui suflet mândru, a oricărei independențe.
- Stepan Trofimovici Verhovenski
Viața este suferință, viața este spaimă, și omul e nefericit. Acum totul nu-i decât suferință și frică. Acum omul ține la viață, pentru că ține la suferință și la frică. Așa este construită acum lumea. Acum viața i se înfățișează omului în chip de suferință și frică, aici e toată minciuna. Astăzi omul încă nu este om adevărat. Va veni un om nou, fericit și mândru, omul căruia îi va fi absolut indiferent dacă va trăi sau nu; acesta va fi omul nou. Cine va învinge suferința și frica, acela va deveni el însuși Dumnezeu. Iar celălalt Dumnezeu nu va mai exista.
- Alexei Nilîci Kirilov
[…] nici un popor deocamdată nu s-a organizat pe temeiul principiilor științei și ale rațiunii; n-a existat nicicând un asemenea exemplu și dacă a existat vreodată a fost numai pentru un minut poate, și numai dintr-o pură prostie. […] Acum și de la începutul veacurilor rațiunea și știința în viața popoarelor au îndeplinit totdeauna doar o funcție de ordin secundar și de serviciu; la fel o vor îndeplini și până la sfârșitul veacurilor. Popoarele se formează și se mișcă în virtutea unei alte forțe, dominante și imperative, dar a cărei origine rămâne necunoscută și inexplicabilă. Forța aceasta este dorința de nestins de a atinge sfârșitul și care constituie în același timp negarea acestui sfârșit.
- Ivan Șatov
[…] cel ce își pierde legătura cu pământul natal își pierde și zeii, adică toate scopurile sale.
- Nikolai Vsevolodovici Stavroghin
Extrase din ediția 1970, editura Cartea Românească, a romanului Demonii al lui Feodor Mihailovici Dostoievski, tradus din rusă de către Marin Preda și Nicolae Gane.
despre libertate
miercuri, 12 aug. 2009, 16:57
[ sau despre cum intervenția politicului în Internet dăunează acestuia din urmă. ]
Politicienii români și-au făcut blog-uri. Printr-o pură intâmplare, am ignorat acest fapt pentru mult timp, fiind destul de naiv încât să cred că internautul român e prea inteligent pentru a băga în seamă gargara electorală desfășurată în spațiul virtual. M-am înșelat. Blog-urile politicienilor români își servesc destul de bine scopul; e firesc, n-o să se adune puzderia de oameni să îmi facă mie trafic (nici nu îmi doresc asta), iar politicianul e persoană publică, are o imagine publică bine formată și, ceea ce e mai grav, se dorește a fi un formator de opinii pe „problemele” țării. Lucru destul de nelalocul lui, știind cam cât de rupte de realitate pot fi persoanele publice care participă în politica românească.
Citind acest post pe căile RSS-ului, am ajuns apoi pe blog-ul lui Adrian Năstase, zgâindu-mă în fața unui monolog referitor la „gherila digitală”. De când a devenit domnul Năstase un cunoscător al problemelor legate de Internet, nu știu. Ironic este că acest post vine la ceva timp după ce o lege de cenzură pentru Internet a trecut în Parlamentul german. (mai mult…)
human individual to the rescue [§]
sâmbătă, 8 aug. 2009, 10:41
Da, m-am întors. După o perioadă în care am decis să fac o pauză, pentru a-mi pune în ordine gândurile și a medita asupra adevărului suprem blah blah yadda etc.; de fapt, sincer să fiu, am cam lăsat de izbeliște ăst jurnal, preocupat fiind cu treburile mele. Să nu mai pomenesc de faptul că site-ul a fost ba sus, ba jos, ba în pom, ba sub pământ, din motive de ISP și de post-primată între scaun și tastatură. Mă trezesc odată la câteva luni și îmi pun întrebarea următoare: oare ce am mai făcut eu în tot timpul ăsta? Că doar oameni suntem, și nu doar un calculator, iar acum îmi permit să fac abstracțiune de toată grămada de chestii geeky sau mai știu eu cum, și să fiu om. Așadar, ce avem noi aici? (mai mult…)