Guitar Rig 2
joi, 17 nov. 2005, 18:10
Astept de ceva timp incoace Guitar Rig-ul asta, cu un 2 mare in coada. Nu de mult timp, ci de cand tot ii fac astia de la Native Instruments reclama. A, apropo, demo-ul de 29MB se gaseste pe pagina asta, impreuna cu o prezentare a produsului. Bineinteles ca exista limitari de folosire a soft-ului (trial de 30 de zile, imposibilitate de a incarca si salva preset-uri. Sa nu uit de enervanta limitare de 30 de minute de cantat, dupa care poti sa-l inchizi linistit. Dar deh, e demo) in varianta asta, dar elementele principale de functionalitate sunt aceleasi.
Pentru cei care inca nu au auzit de Guitar Rig, este vorba de un program de procesare audio pentru chitare, adica bagi chitara in line-in-ul placii de sunet si o faci sa sune decent. De fapt cu un laptop si o placa de sunet buna, poti face destul de multe lucruri interesante atat pe scena, cat si in studio. E o alternativa la procesoare si pedale de efect (desi scula analogica tot scula analogica ramane), binevenita as spune.
Ce aduce in plus fata de predecesorul sau? Pai vine cu efectele pe care le avea si prima versiune, plus niste simulatoare de amp extra, cateva (destul de multe) efecte noi, printre care: gain booster (chiar mai simplu decat treble booster-ul care exista si in primul guitar rig), inca un compresor, de data asta ceva mai la mintea cocosului, plus niste chestii care modifica sunetul intr-un mod extrem de ciudat, adica niste efecte care iti transforma rig-ul intr-un synth in toata regula, efecte de care nu cred ca ma voi atinge vreodata. Dar ca sa dau o idee, m-am uitat peste preset-uri si unul din ele transforma totul intr-o chestie care suna a house, sau ceva de genul asta. La capitolul amp sim-uri, dintre noutati tin sa mentionez un sim al celebrului JCM800, un head de jazz, un amplificator pentru bass (da, s-a imbunatatit mult suportul programului pentru chitara bass) si cireasa de pe tort (cel putin pentru mine): za Fender Tweed amp, adica un blues machine care pe mine m-a satisfacut la maxim.
Mai adaug la toate astea faptul ca noise reduction-ul intr-adevar functioneaza de data asta, e vizibil imbunatatit (principalul plus din punctul meu de vedere, fiindca nu puteam suporta fasaitul oribil pe care il aveam in versiunile anterioare). Rig Kontrol-ul (adica foot controller-ul) cica ar fi fost si el imbunatatit, dar nu am lucrat niciodata cu asa ceva, asa ca nu pot spune mare lucru despre el. Cert e ca posesorii unui PC sau al unui Mac (de preferat cel din urma) cu o placa de sunet cat de cat buna, preferabil ceva de la M-Audio, pot lucra fara probleme cu programul asta, care poate chiar bate un procesor digital „clasic” la unele capitole. Ã…a¢in sa spun ca distorsurile nu le-am acoperit, oricum nu cred ca sunt punctul forte din moment ce nici un procesor digital nu poate scoate un distors care sa sune natural. Well… just plug that stuff and hit the fucking strings 😀 . Eu chiar imi mai gasesc vreo doua jam track-uri pe care sa ma joc in continuare.
Comentariile sunt dezactivate.
Comments
n-am