busuioc în propria-i minte
marți, 31 ian. 2012, 21:35
Un subiect pe care nu știu dacă l-am tratat mai mult de două ori în scris de când mă știu, nebunia e în fapt – în pofida faptului că e considerată o anomalie, zic – o chestie destul de comună în adunările de oameni. Uneori ne lovim de ea noi înșine cel puțin pentru o perioadă de timp, pentru că mintea umană e o chestie mai fragilă decât s-ar crede, iar nedeterminismul existenței poate duce lejer individul către demență, mai ales dacă acesta din urmă are o predispoziție pentru așa ceva.
Se întâmplă uneori că sus-numita nebunie se instalează permanent, integrându-se în personalitatea individuală într-un mod analog oricărei disfuncții cronice. Nebunia permanentă e o consecință a faptului că, după cum bine zice Sacks, dânsa ajunge să ia de multe ori o formă de euforie sau pur și simplu de „bine”, astfel că organismul o va accepta în cele din urmă fără probleme, fenomen posibil și cazul subiectului nostru – era necesar un subiect, pentru că se caută nebuni -, la fel cum e posibil ca personajul să fi având o boală genetică destul de gravă, fapt totuși puțin probabil fiindcă ăștia de obicei mor destul de repede. (mai mult…)
inutilitatea unui martie negru
duminică, 29 ian. 2012, 00:55
Pentru că tot am disecat semantica protestului, găsesc că ar fi foarte potrivit un studiu asupra unui exemplu concret de protest prost formulat și/sau documentat, deci prin urmare lipsit de utilitate. Exemplul constă în demersul unor copilași (bănuiesc) cu foarte mult timp liber care propun boicotarea cumpărăturilor de media timp de o lună, pentru a le arăta ei corporațiilor mari cine-i boss-ul.
Gândirea este zic eu una relativ sănătoasă, pentru că într-adevăr cam ăsta e principiul după care funcționează raporturile economice, anume că valoarea produsului e stabilită de utilitatea ambilor agenți. Totuși, pe cât de sănătoasă e intenția, pe atât de prost e planul prin care se dorește a fi adusă în concret. Să observăm așadar printr-o serie de bulinuțe cum a boicota vânzările caselor de discuri sau ale hollywood-ului timp de o lună e un act complet inutil: (mai mult…)
ce am învățat despre sistemul de pingback-uri din wordpress
sâmbătă, 28 ian. 2012, 11:52
Acum ceva vreme speculam pe Trilemă despre pingback-uri și cam cum e posibil să funcționeze ele. Scriu aceste rânduri pentru că sper că le va citi cândva un dezvoltator al WordPress-ului și se va încumeta să rezolve odată pentru totdeauna problema pe care o voi descrie mai jos, la fel cum voi descrie și de ce eu unul mi-am băgat definitiv picioarele și alte membre într-însa.
Am considerat mereu pingback-ul/trackback-ul ca fiind o unealtă extrem de utilă blogger-ului, dat fiind faptul că autorii de blog-uri mai discută între ei și preferă o alternativă la lăsatul de comentarii kilometrice (deși eu mai fac asta). Alternativa se dovedește a fi acel sistem prin care dacă individul scrie un articol iar scrie un articol care face referință la chestii din , atunci putem stabili existența unei legături concrete , legătură concretizată printr-un sumar al lui în cadrul comentariilor lui . Acel comentariu se va numi pingback etc.
Sistemul e decent specificat, însă are lacune la nivelul implementării în WordPress, care-i o monstruozitate cu șaptișpe picioare și patrujdouă de capete, plus câteva falusuri imense care încearcă să ne violeze anal pe noi, utilizatorii de rând, indiferent de gen. Dar cum eu sunt un utilizator de rând mai rezilient, m-am apucat să iau codul la puricat și să văd ce se întâmplă acolo. (mai mult…)