comic-ul românesc

luni, 4 aug. 2008, 18:17

Stând eu cu creierii la rece (capul în frigider şi restul în congelator) zilele astea, m-am apucat să meditez asupra stării creative a web-ului românesc. Şi mi-am dat seama că, iată, încep şi la noi oamenii cu ceva idei, plus oleacă de talent în ale desenului să îşi expună chestiile pe net. Deh, doar fenomenul webcomic-urilor e foarte răspândit pe plasă de ceva timp.

La noi, pe lângă Fredo şi Pidjin ăi bătrâni şi ai dracului, am mai dat şi de Sex, Drugs and Rock’n Roll, care nu e foarte popular încă, şi de webcomic-ul de pe „Ceva mărunt„, al cărui stil îmi sună cumva extrem de familiar. Sfatul spaicului pe ziua de azi: lăsaţi voi oleacă site-urile cu porn şi dacă ştiţi alte comic-uri româneşti, lăsaţi un link la băiatu’. Până una alta, here’s one:

Comments

 • Pirahna spune:

  Crezi ca ar fi de acord sa apara in Smacketeria ?

 • spyked spune:

  Personal, nu văd de ce ar fi o idee rea. Autorii probabil ar fi de acord if they get the proper permission and credit 🙂 .

 • matei spune:

  Salutari din partea Warheads. Multumim pentru ca ai scris despre noi si speram sa nu dezamagim in continuare.

  Warheads (sex drugs, and rock’n’roll)

 • Matei spune:

  Multumim mult pentru mentiunea webcomicului nostru. Nu stiu daca o sa ajungem populari vreodata dar, speram macar publicului restrans care ne stie sa ii placa o sa facem sid e acum incolo

 • spyked spune:

  Entirely my pleasure. Cât timp mai apar strip-uri noi, eu le citesc. 🙂

 • scc spune:

  te invit si pe blogul meu unde desenez aproape zilnic 🙂

  tell me what you think

 • Matei spune:

  cine sa apara unde?

 • spyked spune:

  Este vorba de smacketeria, un proiect al sus-numitului Piry ( 😛 ), care împreună cu alţi câţiva indivizi (printre care şi subsemnatul) au încercat să pună pe picioare un fel de revistă online.

  Momentan revista e într-o pauză, dar probabil că întrebarea a fost pusă în perspectivă 🙂 . Am avut la un moment dat secţiune de comics, dar a dispărut din lipsă de oameni doritori de exprimare.

 • scc spune:

  sigur se gasesc oameni pt colaborare

 • Toma necredinciosul spune:

  nenea asta mai face un fel de comics hazlii

  http://drojdia.net/vasile/ – rubrica „contrabanda desenata”

 • Lucky_Shark spune:

  Fix pentru ca tot sunt atat de populare webcomicsurile pretutindeni, mai putin la noi, ne-am gandit la altceva. In loc sa vina Mohamed la munte, sa aducem muntele la Mohamed – am tradus 7 seriale din engleza si le-am postat gratuit pentru toti bedefilii romani pe http://www.webcomics.ro (simplitatea si memorabilitatea numelui speram sa compenseze lipsa sa de creativitate 😛 ).
  Urmeaza acum sa atragem cat mai multe seriale de productie autohtona, cu sau fara exclusivitate, nu ne intereseaza, important e sa avem cat mai multe seriale, ca sa atragem cat mai multi pasionati sau simpli curiosi. Scopul final este sa creem o comunitate adevarata de fani si autori. Cred ca pot iesi proiecte superbe daca ne concentram eforturile.

 • Iar „Mita cu i din i” de pe UtopiaBalcanica este unicul webcomic romanesc facut in Paint (a la Elftor, doar un pic mai cizelat).

  http://utopiabalcanica.net/category/mita

 • spyked spune:

  @Lucky_Shark: Mulțumesc, asta înseamnă că am material de digerat pentru restul săptămânii. Dau mai departe link-ul și rămân cu ochii (cu RSS-ul, adică) pe el.

  @Împăratul Utopic al Balcaniei: dintr-un motiv pe care nici eu nu-l înțeleg, abia acum am observat că Împărăția s-a mutat pe alt domeniu. Să-mi fie rușine obrazului, am updatat feed-ul.

 • Comentariile sunt dezactivate.