guilt machine

duminică, 5 iul. 2009, 12:11

În urmă cu câțiva ani am descoperit o chestie foarte foarte interesantă, pe nume Ayreon. Cel puțin la fel de interesant este omul din spate, Arjen Lucassen, care, nordic fiind (iar nordicii știu să facă muzică de calitate), și-a turnat cum nu se poate mai bine ambiția, pasiunea și sufletul în proiectul ăsta. Ayreon e momentan pe pause de la ultimul album, iar micul uriaș Arjen ne pregătește de ceva timp o nouă idee, pe numele ei de fată mare Guilt Machine.

Prea multe nu știu nici eu. La voce îl avem pe Arjen împreună cu un vocalist de rock alternativ, la chitară participă Arjen și Lori, la baterii pe unul din tobarii de la Porcupine Tree, iar la orice alt instrument pe care nu l-am menționat aici tot the genius guy. Proiectul în sine se vrea a fi ceva mai dark decât Ayreon și axat pe cu totul alte teme decât cele SF. Despre alte elemente originale voi vorbi după apariția albumului, la sfârșitul lui august; da, știu care sunt acele elemente originale (câteva din ele, anyway) și nu, nu am pile pe la management-ul formației, spoilere se pot găsi lejer folosind google.

Mai multe informații (inclusiv niște demo-uri) se pot găsi pe myspace-ul lor și pe pagina oficială.

Comments

 • strelnikov spune:

  si dc crezi u ca „nordicii stiu sa faca muzica de calitate”?

  fac ingrozitor [inutil?] de multa muzica, asta asa e. in rest…

 • spyked spune:

  … and your point is?

  Nu am zis „nordicii fac numai muzică de calitate” sau „numai nordicii fac muzică de calitate”, ci „nordicii fac muzică de calitate”, adicătelea am generalizat (asta poate fi bine sau rău, depinde cum privești). Am dat cel puțin patru exemple pe blog. Dacă nu te satisface măcar unul din astea patru exemple, atunci aș zice că avem definiții divergente relativ la termenul de „calitate”, caz în care discuția e închisă.

  Acum, dacă e să o luăm așa, aș zice că industria americană produce mult mai mult garbage muzical în comparație cu oricare alta din lume. E și cea mai dezvoltată, e normal să fie așa.

 • Comentariile sunt dezactivate.