no access

luni, 26 ian. 2009, 18:39

Site-ul Senatului României (via Software Liber)

Publicat de în wtf, , , ,

Comments

 • Exact asta spuneam azi cuiva. Guvernul face discriminare și nu-i spune nimeni nimic.

 • spyked spune:

  Coincidență au ba, trebuie să existe o soluție prin care să fie taxați cei care se ocupă de site. Eu unul încă nu știu care e.

 • andreibadea spune:

  Umblă vorba ca situația de față se datorează unui fost atac asupra site-ului. Oricum, se pare că unii se deșteaptă, francezii vor sa facă o economie de x*10^5 € prin folosirea Linux-ului pe calculatoarele din domeniul office. Les francais sont smart.

 • spyked spune:

  Eh, franțuzii sunt franțuzi, mai avem noi până acolo. 🙂

  Normal că au avut probleme de securitate dacă site-ul e făcut cu template-uri din Visual Studio .NET, rețetă a la clicka clicka. La urma urmei pot să folosească ce vor ei cât nu bagă limitarea la un singur browser (din ălea multe) ca „măsură de securitate”, dacă se poate numi așa.

  Nu știu dacă discriminarea e făcută intenționat; mai degrabă i-aș acuza de incompetență pe cei care se ocupă de site. Problem lies between chair and computer.

 • BusterDBK spune:

  PEBKAC, yes. Merg si eu pe votul de incompetenta, mi se pare penibil sa limitezi accesul la un singur browser, e o dovada clara de neprofesionalism. Si, la urma urmei, noi sa fim sanatosi. Imi aduc aminte cu lacrimi in ochi ca acum ceva vreme mergea schimbata variabila care dadea path-ul catre subpagini, asa ca includeam mereu explosm si goatse.


  Konquered / pwned

 • BusterDBK spune:

  Intr-o goana moronica de a modifica lynx ca sa se identifice ca IE6 am incercat sa fac un test inainte sa pun user agent string-ul. Uite ce a rezultat: [click!] .

 • Piry spune:

  Ok, stop bitchinig about this ca nu e asa grav. Poate developerii site-ului nu stiu decat IE6.
  Nu e vina senatului ca site-ul permite numai IE6, e vina celor care l-au facut. Vina senatului e ca i-au angajat, dar sa fim seriosi, sunt atatia retardati angajati de stat ca nu mai e ceva nou.

  @BusterDBK, stop being geeky and wasting time aiurea. Exista variante mult mai rapide, ca … Starting Opera -> Pushing F12 pe senat.ro -> Edit site preferences -> Network -> Mask as Internet Explorer.
  Si pentru Firefox exista o extensie care schimba user agentul.

 • Hmmm spune:

  Atatea opinii si nu s-a chinuit niciunul sa afle mai intai adevarul… Site-ul nu a fost facut de nici un angajat al Senatului ci de o firma privata 😉 .
  Care nu a binevoit sa dea si sursele complete.
  Prin urmare dupa asazisul atac survenit, singura posibilitate a fost de blocare a browser-elor care permiteau atacul. Greseala era in codul sursa, nu in codul HTML al paginii.

 • spyked spune:

  Uf, pentru numele lui Dumnezeu, nu a zis nimeni că site-ul a fost făcut de Senat, am zis doar că cei care l-au au făcut, firmă privată au ba, sunt vai de ei și trebuie taxați cumva, fiindcă firmă privată au ba, site-ul a fost făcut tot pe banii noștri.

  După mintea mea bolnavă, singura soluție era să rezolve backdoor-ul, nu să limiteze accesul la IE. Nici un programator cu capul pe umeri nu recurge la chestia aia cât timp există mai mult de un browser pe piață, să fim serioși.

  Mă uit la *noul* site (fiindcă acum observ că funcționează) și mă minunez iar. Și ăsta e făcut tot cu frame-uri. În asp, probabil cu template-uri, cine știe. Păi eu să fac parte din comisia din Senat care a făcut contractul, i-aș lua la bătaie pe ăia care au făcut site-ul. Nu știu cât a costat, dar pe o sumă decentă, eu găsesc programatori care ar face un site de jdemii mai arătos decât monstruozitățile astea.

 • Comentariile sunt dezactivate.