duminică, 30 mart. 2008, 00:10
Nu ştiu cum sunt alţii, dar când mă uit la acest site şi văd tonele de poze din rahova, întâi mă apucă râsul, apoi plânsul, apoi îmi vine să mă dau cu capul de pereţi. Probabil că v-aţi săturat să asistaţi la (eventual să vă implicaţi în) scene în care doi isterici se iau la bătaie în mijlocul străzii, o femeie omoară o studentă pe trecerea de pietoni, o maşină de acum ceva mai mult de douăzeci de ani poluează pe o rază de vreo zece metri în jur, iar lista ar putea continua la nesfârşit.
Şi eu.
joi, 27 mart. 2008, 22:21
Today’s random stuff:
- Primele restricţii aplicate cu ocazia summit-ului NATO se fac pe Bulevardul Libertăţii din capitală. O adevărată hrană pentru filosofi;
- Nu-ştiu-care-ministru din fosta guvernare refuză să părăsească locuinţa de protocol, din cauza plodului său care studiază la o facultate în Bucureşti. Sunt sigur că nenea habar nu are cum fug studenţii toamna după camere la cămin sau cum pun banii grei la bătaie pentru închirierea unei garsoniere. Încă o dovadă că politicienii români trăiesc pe altă lume;
- E ciudat cum în UPB, la materia Electrotehnică (materie ce implică, în mare, studiul unor noţiuni fundamentale despre circuitele electrice) studenţii nu au ocazia să vadă cum arată în realitate un rezistor, o sursă de curent/tensiune sau un condensator. Cu alte cuvinte, tone de teorie predate degeaba, la care studenţii de la Calculatoare pică în draci;
- Târgul de job-uri organizat în rectoratul Politehnicii a fost ok. Nu am înţeles însă de ce s-au instalat booth-uri care mai apoi au fost lăsate goale timp de trei zile. Abia azi, timp de câteva ore bune, s-a simţit agitaţia; oamenii de pe acolo mai că mă luau pe sus să mă ducă la diverse prezentări, deşi le-am explicat liniştit că încă nu mă interesează nici un job.
vineri, 21 mart. 2008, 16:35
Citat din cotidianul:
[…] cimpul electromagnetic va creste […]
Cei de la realitatea au citat în felul următor: „câmpul electromagnetic va fi mai mare în timpul summitului”. Sunt curios cât de lat îl fac şi dacă rămâne murdărie după ce pleacă străinii (cum se mai întâmpla pe câmpul de la woodstock). Mi se face cam frică atunci când mă gândesc la lectromagenticu’ ăsta, mai ales că lumina e electromagnetică de felul ei.
Să înceapă isteria.
joi, 20 mart. 2008, 12:12
„Pirateria dăunează grav libertăţii”
O altă campanie expirată, sponsorizată de ceva-organizaţie a cărui nume nu mi-l amintesc, probabil cu suportul guvernului româniei, un guvern care tinde să susţină cu nesimţire software-ul non-free şi implicit pirateria (eu unul nu îmi permit o licenţă de Office sau Matlab, deşi cea din urmă mi-ar fi utilă). Expirată în primul rând din cauza modului penibil în care a fost realizat spot-ul de la teveu. Sunt curios ce poliţist ar reuşi să-mi intre în casă în viitorul apropiat.
Windows is free. (as in free beer)
miercuri, 5 mart. 2008, 18:53
Sunt sigur că mai toţi cei care au apucat să se joace cu softurile GNU au dat ochii cu bătrânul XMMS, pe care îl şi recomand celor obişnuiţi cu winamp. Personal, prefer ceva mai sofisticat, care să poată gestiona cantităţi mari de muzică. Amarok e foarte popular în domeniul ăsta, dar fiindcă nu vreau să încarc non-stop bibliotecile KDE în memorie (presupunând că pe o staţie oarecare folosesc gnome, xfce sau altceva decât the k-thing) mi-am propus să caut un program asemănător scris folosind GTK+.
Am dat peste Listen, Rhythmbox (care e default în Ubuntu), Banshee şi Exaile. Cel din urmă se doreşte a fi o transpunere a Amarok-ului pe GTK+, dar nu se descurcă foarte bine, fiindcă împarte playlist-ul principal în două (un queue list şi playlist-ul propriu-zis), ceea ce poate face ca treburile să fie destul de confuze. Nici Listen şi Rhythmbox nu m-au mulţumit foarte tare, în principiu fiindcă (la fel ca multe alte aplicaţii gnome) suferă destul de mult la capitolul interfaţă (nu intru în detalii; ca fapt divers, multe lucruri care pe mine mă enervează s-ar putea să nu deranjeze deloc în cazul altora). Banshee, trecând peste faptul că e scris folosind GTK#, m-a impresionat plăcut prin interfaţa simplă (în nici un caz simplistă), relativ bine gândită. Cu toate astea proiectul nu e încă matur, iar funcţii simple, cum ar fi aranjarea „de mână” a unor melodii în playlist, lipsesc.
În concluzie, momentan rămân cu Amarok. Probabil în viitor îşi vor face apariţia alternative serioase şi pe GNOME, chiar dacă e posibil să fie nevoie să mai aştept ceva timp.
ironic, nu?
joi, 27 mart. 2008, 22:21
Today’s random stuff: