broadcom wireless et intrepid

joi, 6 nov. 2008, 22:47

Vorbeam ceva mai devreme de mici probleme legate de adaptorul wireless (un Broadcom 43xx, pe Dell Inspiron 1501). Din moment ce nu am putut rula deloc ndiswrapper de această dată, am decis să mai dau o şansă driver-ului nativ, care vede access point-urile şi se conectează fără probleme în această versiune (spre deosebire de 7.10). În schimb, mi s-a întâmplat de câteva ori să am rate de transfer foarte proaste.

Problema e legată cel mai probabil de un bug. Rulând iwconfig, am observat că îmi afişa o lăţime de bandă de 1Mb/s, adică foarte puţin. Se rezolvă uşor, rulând într-un terminal:

sudo iwconfig nume_wireless rate 54M

Unde „nume_wireless” este denumirea device-ului pe linux, iar parametrul „rate 54M” forţează folosirea unei benzi de 54Mb/s. Metoda în sine nu mi se pare foarte ortodoxă. Având în vedere că de cele mai multe ori wireless-ul se conectează la viteze acceptabile, nu recomand folosirea comenzii decât în caz de forţă majoră.

Comments

 • Valy spune:

  Salut.

  Am si eu o intrebare.

  Folosesc un BroadCom 802.11 Wirless si nu inteleg de ce imi da tranfer rate atat de mic.

  Am lag ca toti dracii cu alte cuvinte. Folosesc Win. 7 32/b , pe un Hp Pavilion DV 7

 • spyked spune:

  Salut, din ce informații mi-ai dat pot să bănuiesc că driverul e de vină. E posibil și ca adaptorul în sine să fie prost, dar până acum am avut o experiență destul de bună cu Broadcom, cel puțin cele pentru care am găsit drivere. Oricum, pe Windows asta nu are de ce să fie o problemă.

  Vezi exact ce model de DV7 ai și ia un update de driver (eventual și de firmware) pentru placa wireless de pe site-ul HP. Dacă persistă, cred că singura opțiune ar fi să mergi pe o placă wireless externă. Nu recomand să te joci cu parametrii driver-ului (dacă se pot accesa).

 • Comentariile sunt dezactivate.