interlude: modificarăm blog-ul

sâmbătă, 3 mart. 2012, 13:26

[ Iar. ]

Cititorii care au mai trecut pe aici în ultimele zile au observat două-trei schimbări minore aduse aspectului. Modificările au fost făcute de data asta mai puțin din plictiseală și mai mult din cauza câtorva idei bune care au răsărit între timp și pe care le-am pus în cele din urmă în aplicare. Și deși dânsele sunt minore (modificările, zic), le vom nota în anale (la analele Cărămizilor mă refer).

În primul și în primul rând am adus pagina de start la forma ei tradițională, adică aia de flux în care curg articolele în sens invers cronologic. Se pare că argumentele mele n-au fost suficient de bune, astfel că feedback-ul adus de stimabilul Krossfire a fost pus în aplicare într-un mod destul de brutal. Drept urmare tag-urile și articolele recente pot fi acum accesate în cadrul arhivei sau direct din bara browser-ului prin concatenarea cu /tag/[insert tag name here].

În al doilea rând am modificat aspectul ancorelor Web astfel încât acestea să fie mai colorate și mai puțin subliniate. Singurul avantaj aparține esteticului și constă în faptul că blog-ul arată oleacă mai frumos pe browserele grafice gen Firefox și Chrome și ce mai folosește lumea. Schimbarea îi dezavantajează totuși pe cei ce privesc site-ul printr-un ecran monocrom sau pe daltoniști. Drept urmare îmi cer scuze anticipat daltoniștilor care urmează să cadă într-o teribilă confuzie a link-urilor în timp ce citesc.

În al treilea rând am versionat sub Git tema blog-ului, care reamintesc că se bazează pe Simplest. La cerere pot face depozitul public în spiritul open source, în cazul în care doriți cu pasiune să vedeți cum am măcelărit una bucată cod PHP. Stați liniștiți haterilor, e vina mea, nu a PHP-ului. Pur și simplu nu-s obișnuit să scriu cod în limbajul ăsta și nici n-am de gând să mă obișnuiesc prea curând.

În al patrulea rând sunt deschis în continuare la orice fel de comentarii (mai ales în ceea ce privește calitatea fonturilor) atât timp cât se dovedesc a fi utile mie și cititorilor. Cu toate astea consider în continuare că design-ul își servește cu succes scopul, care e acela de pune în lumină singurul lucru care contează, adică conținutul articolelor. Restul sunt chestii mai mult sau mai puțin ajutătoare, iar ajutorul excesiv e pentru handicapați, pardon, pentru persoane cu dizabilități. Iar eu știu că cititorii mei sunt mai puțin handicapați decât ai lor.

Update: Comentariile și articolele recente (pentru unele definiții ale cuvântului „recente”) pot fi acum accesate pe pagina de prospături (pentru unele definiții ale cuvântului „prospături”). A, și grăbindu-mă să dau sfoară în țară am uitat să scriu despre pagina despre, pe care intenționez să o extind într-o autobiografie dacă trec de cincizeci de ani când oi începe să uit evenimente din viața-mi.

Publicat de în bricks, , , , , ,

Comentariile sunt dezactivate.