kiwi linux

vineri, 28 sept. 2007, 17:07

Deşi după părerea mea are un mare risc de a rămâne în anonimat, adică „just another linux distro”, se pare că şi-a făcut apariţia în lumea soft-urilor „libre” o chestie nouă, numită Kiwi Linux (de unde numele? N-am nici cea mai mică idee). Pe site-ul oficial, în partea de jos al logo-ului scrie frumos „bazat pe ubuntu”.

Am dat peste această distribuţie în timp ce făceam o plimbare pe osdir.com şi probabil că nu mi-ar fi atras atenţia cu nimic dacă nu era complet în limba română şi bineînţeles, scoasă la rampă de o echipă de români (se pare că în spate sunt startx.ro). Cred că foloseşte repository-ul oficial Ubuntu, dar aplicaţiile incluse by default nu sunt în totalitate aceleaşi ca în 7.04 Feisty (pe care se şi bazează ultima versiune de Kiwi Linux, 7.08), decizie bazată probabil pe cererile userilor.

Şi apropo de asta, oamenii care se ocupă de distro sunt deschişi sugestiilor legate de conţinutul CD-ului, unul din motivele pentru care există şi un grup de discuţii pe google. Well, eu voi urmări cu interes evoluţia lui Kiwi, chiar dacă mai are ceva până să ajungă la stadiul de Legendar ™.

Comments

  • BusterDBK spune:

    Hmm cred ca o sa fac un download mic zilele astea sa vad si eu cum e. Cat despre originea numelui, un posibil indiciu se gaseste aici.

  • Comentariile sunt dezactivate.