microsoft silvercrap

marți, 22 iul. 2008, 12:02

Microsoft® Silverlight™ is a cross-browser, cross-platform, and cross-device plug-in for delivering the next generation of media experiences and rich interactive applications for the Web.

Nelămurirea mea este: cum poate un plug-in care funcţionează pe doar două platforme (nici pe alea prea bine) să fie lăudat drept cross-platform? De ce atunci când dau click pe butonaşul ăla pe care scrie „click to install” vrea să îmi descarce un fişier cu extensia .exe, în condiţiile în care browser-ul meu se identifică „Firefox 3.0/Linux”? Oare a detectat că am Wine instalat?

Alo, tovarăşi! Domnii de la Microsoft! Să vă dau eu exemple de tehnologii cross-platform: Java, Flash, .NET, SDL. Ei, astea funcţionează pe mai mult de două (unele chiar unde te-ai aştepta mai puţin) platforme. Asta fiindcă nu vreau să îmi dau pe faţă neplăcerea legată de apariţia unui nou „wannabe standard” pentru aplicaţiile web. Parcă nu erau de ajuns AJAX, Flash & company.

Publicat de în tech, , ,

Comments

  • cosu spune:

    Silverlight are in spate un mini .net framework care vine la pachet in kitul de instalare. Portarea lui nu e tocmai facila si microsoft a ales sa lase proiectul mono sa se ocupe de asta. Functioneaza ok pe mac (take my word for it). la video streaming e foarte bun si senzatia mea e ca e mai prietenos cu procesorul de cat flash.

    http://www.mono-project.com/Moonlight

  • cosu spune:

    si pune is tu un plugin de editat commenturile pentru macar 15minute

  • spyked spune:

    Done adding plugin, thanks for the idea 🙂 .

  • spyked spune:

    This is a test comment.

  • […] o concurență serioasă pentru livrarea conținutului multimedia pe web: Silverlight, așa cum era de așteptat, nu are mare succes, iar HTML5 promite dar nu a atins încă pragul de maturitate. Orice altceva e […]

  • […] Spuneam că web-ul e în același timp cu un pas în urma interfețelor clasice. Din nefericire dezvoltatorii de interfețe bazate pe web repetă deseori vechile greșeli comise folosind uneltele integrate mai mult sau mai puțin în sistemele de operare, amplificându-le însă sub presiunea necesităților legate de performanță, scalabilitate și securitate. În plus limbajele de programare de pe web au ele însele probleme care în paradigmele vechi nu existau; bunăoară o pagină web dinamică are mai mari șanse de a compromite securitatea unui sistem software decât una statică. Altfel, probabil că cea mai comună greșeală este cea a design-urilor deosebit de proaste și a site-urilor de o urâțenie orbitoare, urâțenie care e deseori amplificată de programe „third-party” cum ar fi Flash, Java sau Silverlight. […]

  • Comentariile sunt dezactivate.