on the cruelty of really teaching computing science

marți, 2 dec. 2008, 21:04

Plimbându-mă cu browser-ul pe Slashdot, am aflat că astăzi se împlinesc fix douăzeci de ani de la publicarea de către Edsger Dijkstra a unui text interesant (în mod ciudat, scris de mână), numit „On the cruelty of really teaching computing science”.

În cele treizeci de pagini se tratează atât problema – perfect valabilă şi în ziua de astăzi, despre care îmi tot zic de ceva timp încoace că am să vorbesc – felului şi măsurii în care societatea primeşte lucrurile (ideile, paradigmele etc.) noi, cât şi manifestarea acestei probleme în domeniul computer science. Nu întâmplător am spus că problema este valabilă şi în ziua de astăzi, asta apropo de criza economică şi schimbările la care societatea e nevoită să se adapteze.

Deşi s-ar putea argumenta mult timp pro sau contra pe subiectele respective, îmi place mult că anumite aspecte ceva mai sensibile (cum ar fi mediul educaţional luat în raport cu cel de afaceri/industrial) sunt tratate la modul tăios. All in all, a good read for anyone who’s got anything to do with this.

Comments

  • […] îi aparține lui Edsger Dijkstra, o personalitate a lumii calculatoarelor înzestrată cu un umor deosebit de cinic, umor pe care […]

  • Comentariile sunt dezactivate.