The Longest Journey

vineri, 9 sept. 2005, 16:01

Uitandu-ma pe blog-ul lui Buster mi-am adus aminte de The Longest Journey. A, jocul ala? Da, ala in care o umbli pe fetiscana aia prin dimensiuni paralele, rezolvi puzzle-uri, ca in orice joc de aventura care se respecta. Vorbeam serios cand spuneam ca nu sunt in stare sa joc un joc mai mult de cateva ore, dar asta a reusit sa ma tina destul de mult in fata PC-ului. Adica foarte mult.

Umbland pe cararile patrieiPovestea jocului e relativ simpla.. sau poate ca nu. Oricum, pe scurt, jucatorul intra in pielea donsoarei April Ryan (aka April Bandu-Embata, „the Waterstiller”, „The Windbringer” sau ceva de genul asta, mai avea unul sau doua nume, dar cred ca deja am zis prea mult), o studenta la arte plastice in Newport (dupa screenshot-ul pus, Newport asta pare un fel de Rahova sau Bucuresti in viitor, plin de gunoaie si borf… neah). Saraca incepe sa aiba niste vise de-astea ciudate rau, care, culmea culmilor, incep sa i se arate si in realitate. si de aici incepe povestea clasica cu cele doua lumi in pragul distrugerii, Balanta care trebuie mentinuta cu ajutorul Gardianului care a disparut.. Dumnezeu stie unde. O poveste intr-adevar frumoasa si destul de complexa, despre care nu voi mai spune nimic in plus. Pot sa spun doar ca m-a motivat extrem de mult sa continui jocul.

Alte plusuri ale jocului? Pai feeling-ul e de nota zece, dat in mare parte de muzica ce sta bine acolo pe fundal, grafica foarte buna pentru vremea ei (pe mine nu m-a stanjenit absolut deloc, tare o sa ma enervez cand o sa ii aud pe astia mai mici comentand grafica), interfata simpla, vocile.. da, vocile mi-au placut la nebunie, se vede ca s-a lucrat mult la ele. Sarah Hamilton a dat viata vocii lui April, cica ar mai fi o Sarah Hamilton vedeta de filme XXX, dar nu cred ca exista vreo legatura intre astea doua (forget I said that 😀 ).

Din cauza unor mici probleme cu baza de date, se pare ca doar atat am putut salva din articolul asta. Well, nu o sa ma mai intind, jocul e pe LEVEL-ul de luna asta, go play it 😉 . Merita!

A, da, mi-am adus aminte.. imi cer scuze chitarii mele pentru abandonul temporar pe parcursul jocului. Dar sunt sigur ca m-a iertat deja, fiindca s-a terminat.

Publicat de în misc stuff

Comments

  • […] vremea când blog-ul ăsta abia ieșea din gaura născătoare de idei a minții mele, mai scrisesem ceva despre prima creație din acest univers a lui Ragnar. În plus, domnul Tørnquist ține să […]

  • […] următoarea firmă care urmează să dea faliment. De exemplu Funcom, pe care îi admir pentru The Longest Journey și Dreamfall și pe care în același timp îi urăsc pentru Conan și The Secret World, au luat […]

  • Comentariile sunt dezactivate.