despre nimic

sâmbătă, 24 feb. 2007, 18:14

nimic =

 1. rien, nichts, niente, nada, nothing;
 2. negare a existenţei unei entităţi date;
 3. absenţa a tot ceea ce există. Din punct de vedere geometric, posibil a fi un fel de punct degenerat, având astfel mai puţin de zero dimensiuni. Matematic, se apropie cel mai mult de noţiunea de mulţime vidă (mulţimea fără elemente).
 4. termen asociat în mod greşit cu vidul fizic. Deşi între două elemente materiale – în vid – nu există atomi sau orice altceva ce se poate numi materie obişnuită, se încearcă înţelegerea naturii energiei vidului, care se presupune că ar reprezenta o cauză a acceleraţiei ce determină expansiunea Universului. Această teorie poate fi luată drept îndoielnică încă, dar tind să o susţin. Acum mult timp cu greu şi-ar fi putut imagina cineva că atmosfera este de fapt o masă gazoasă imensă;
 5. prin simpla sa definire, nimicul capătă valoare în metafizic. De aici rezultă că şi nimicul, aşa cum îl percepem noi, este ceva, ducând la paradoxuri greu (sau imposibil momentan) de explicat prin raţiune. În realitate, nimicul nu există, deci practic acesta nu este nimic.
 6. Concluzie: singura explicaţie a nimicului este dată de natura duală a fiinţei umane. Noţiunea de „nimic” a luat naştere din necesitatea omului de a exprima opusul existenţei, deci nu este nimic altceva decât o convenţie.

„Nothing to see here, move along!”

Publicat de în bricks,

Comments

 • seven spune:

  i r blind, i can see teh nothing
  giev cukiz!

 • […] Nu cred că are vreun rost să insist asupra faptului că afirmația de mai sus e lipsită de orice fărâmă de sens. Competiția pur și simplu este, nu are nici de departe nevoie să fie „stimulată” (cel puțin nu în ceea ce privește latura economică) de Institutul Național de sau de orice alt factor din ăștia. Industria software e una din puținele care chiar funcționează bine în țara asta (deși mult mai prost decât ar putea), deci „stimularea competiției” despre care se vorbește acolo înseamnă de fapt zero barat, None, NULL, [], nimic. […]

 • Comentariile sunt dezactivate.