the new blog and the old blog

duminică, 28 nov. 2010, 14:53

Ca zeu al propriei mașinării (care este) ce mă aflu, mă găsesc – cel puțin de vreun an-doi încoace – în postura neplăcută de a căuta o cale cât mai concisă de a pune în pagină conținutul acestui blog. Spun „în pagină” și nu „pe foaie” și mă refer la „conținut” și nu la „idei” fiindcă în propoziție este vorba despre aspectul pur estetic-vizual al problemei. Iar subsemnatul a avut mereu o atitudine războinică față de pictat, desenat și alte chestii grafice, excluzându-le pe cele stimulatoare de chestii.

În termeni mai colocviali, mi-am făcut de unul singur și de ceva timp încoace o problemă gravă în a găsi o temă vizuală care să exprime fix ceea ce vreau eu, nu mai mult, iar mai puțin nu cred că se poate. Drăcia asta de WordPress oricum e optimizată pentru performanță cam ca sexul feminin pentru a face pipi din picioare, ba chiar mult mai prost [i], deci cea mai mare prostie ar fi să-l mai încarc eu cu diverse, iar prin diverse înțeleg inclusiv publicitate (aviz flămânzilor).

Până una alta, momentan mă simt foarte mulțumit de tema cea nouă, care-i curată până-n măduva fonturilor, și de plugin-ul pentru footnote-uri proaspăt instalat. Așadar, să îi acordăm creditul cuvenit lui Trevor Turk, un autor atât de selfless încât nici nu și-a pus un link în footer [ii], și autorilor/autorului plugin-ului WP-Footnotes [iii].

Pentru că așa-i frumos și se cuvine, în cele ce urmează mă voi lăsa la mila cititorului pentru feedback și raportarea diverselor probleme, dacă sunt.

 1. În plus, mașina gazdă nu-i cel mai supersonic dintre avioane. []
 2. … și a cărui temă m-am apucat să o „îmbunătățesc” fără jenă, folosindu-mă de skill-urile mele de PHP inexistente. []
 3. A se nota că orice plugin din acestea poate aduce un plus de utilitate, reprezentând în același timp o ocazie bună de a face praf o întreagă serie de post-uri în cazul în care se strică treburile. Cu toate astea, notele de subsol sunt acum tratate mult mai corect de cât aș putea să o fac eu vreodată manual. []

Comments

 • Eu aș încerca cândva un blog pe Hakyll. Dar să caut un server întâi și să văd dacă merită să-mi mut blogurile actuale acolo sau nu 🙂

  http://jaspervdj.be/hakyll/tutorials.html

 • spyked spune:

  Mi-ai dat o idee foarte bună cu chestia asta, namely: un proiect de hosting (concurență pentru WordPress) pentru blog-uri (și poate și alte tipuri de CMS) bazate pe Hakyll; cu câteva teme simple și mult conținut static, deci performanțe crescute.

  Chestia cere însă timp și ceva resurse fizice și nu-s de nici unele momentan. Dar cine știe.

 • Trebuie vorbit cu jasper 🙂 Poate a avut și el ideea asta 🙂

  Vedem cum va fi semestrul următor.

 • andrei badea spune:

  Hahahahaa, am schimbat și eu tema. :))

 • Comentariile sunt dezactivate.