interlude: noul site acs

luni, 24 dec. 2012, 13:54

Am observat mai deunăzi că site-ul Facultății de Automatică și Calculatoare a trecut printr-o schimbare la față. Schimbările țin mai mult de estetică decât de organizare, fapt util în special pentru studenții care ar putea fi ușor induși în confuzie de o eventuală restructurare [i]. Noul site ACS m-a lăsat cu următoarele comentarii:

 • Webmaster-ul a renunțat în sfârșit la Adobe Flash-ul ăla nenorocit, făcând site-ul o idee mai utilizabil. Drupal-ul pe care stă acum site-ul mi se pare greoi, însă „it just works”.
 • Site-ul nu are o variantă în limba engleză. ACS — care apropo, vine de la Automatics and Computer Science — nu are cum să fie o facultate de renume internațional fără un site în limba engleză.
 • Pagina cu direcții de cercetare nu include limbaje de programare, compilatoare și sisteme de operare. Asta e mai mult o problemă de-a mea proprie și personală, care nu știu cât de mult o să se schimbe în următorii cinci ani, dar e un factor decisiv în decizia mea de a continua sau nu relația cu facultatea.

Cam atât momentan.

 1. Ori mi se pare, ori site-urile universităților și ale facultăților sunt cumva în mod implicit greu de navigat. De puține ori mi s-a întâmplat să găsesc rapid informații de care aveam nevoie pe site-ul vreunei facultăți oarecare din lume, cu excepția notabilă a site-ului ACS, pe care îl folosesc doar ocazional, însă de ani de zile. []

Comments

 • Well, am behind-the-scenes info pentru punctul 2. Există versiunea în engleză dar nu e complet tradusă, se lucrează la ea.

 • Also, la punctul 3. Cred că în timp din echipa Systems se vor completa aceste puncte.

 • spyked spune:

  Problema mea la punctul 3 e mai degrabă că nu există direcții bine stabilite de cercetare (master, doctorat) în domeniile alea. Interesul meu e să se întâmple asta și sper să văd cristalizată ideea în câțiva ani de acuma. Needless to say, eu unul n-o să fiu de acord să încep un doctorat pe un alt domeniu eventual conex sistemelor de operare doar pentru că la ora actuală nu se face cercetare aici.

  Cam aceeași chestie și cu programarea/compilatoarele.

 • Comentariile sunt dezactivate.