quantum anythings.

joi, 22 apr. 2010, 01:22

[ they usually come in pairs. [π] ]

Azi dimineață, urmând o înlănțuire complet arbitrară de evenimente – dacă ar fi să caut o logică de cauzalitate, aș spune că unul din motive e dat de faptul că nu m-am trezit nici pe partea stângă și nici pe dreapta, ci pe o superpoziție a celor două (adică pe spate) -, m-am enervat pe tema veche de wordpress și am activat-o temporar pe cea implicită. Ca de obicei, ceva nu mi-a plăcut mie, mai exact faptul că tema pusă în funcție acum o lună-două [ξ] nu afișa comment-urile din cadrul paginilor; nici asta de acum nu le afișează, dar să ne facem că nu am observat.

Astfel că am purces la un facelift major, trecând de la clasicele teme pe două coloane la una pe o singură coloană, fiindcă, vezi doamne, asta pune mai mult accent pe conținut. Iar voi, ca utilizatori inteligenți de interneți care sunteți, veți observa că nu e nevoie să pedalați la rotița de scroll pentru a ajunge în josul paginii, unde se află acum conținutul ce azi dimineață ședea liniștit în bara din dreapta… sau din stânga. În orice caz, orice feedback în legătură cu aspectul blog-ului este apreciat.

Într-o altă ordine de idei, la începutul săptămânii discutam cu un coleg de grupă cum că știința a evoluat într-un așa hal încât e de ajuns să iei orice subiect de pe lumea asta – o pisică, de exemplu; sau orice multiplu întreg, strict pozitiv și par (nu neapărat prim) al unei țâțe – și să îi pui în față „quantum” și brusc subiectul ăla riscă să devină o temă științifică de mare anvergură. Într-un mod cel puțin ironic, ieri am observat în holul facultății un afiș purtând titlul „quantum zen” (nu mă obosesc să dau link, google vă va duce fix la țintă); cică toată treaba ar fi organizată de un fizician de la CERN, lucru deloc fals, omul chiar lucrând în cadrul departamentului de inginerie. Asta explică [Eyjafjallajökull] și ce caută afișul ăla în holul ACS-ului, destul de probabil în toată Politehnica.

Cam atât pentru moment despre aventurile Spaicului în Lumea Reală. Please come back in ε quantum days to read more quantum stuff about quanxtupr0m quantum quan… how much is 41,(9)?

[π]…and they bring great uncertainty upon us.

[ξ]Cam de aceeași vârstă cu o notă de la avizierul facultății pe care se află numele-mi, notă care mă cheamă de urgență la secretariat, deși am rezolvat și mama problemei ce se impunea a fi rezolvată.

[Eyjafjallajökull]De fapt nu explică absolut nimic; la fel cum nu explică nici propoziția „vulcanul a făcut mult rău întregii Europe”, folosită recent de o tanti la televizor. Din vagile mele cunoștințe despre etică, vulcanul nu are înrădăcinat în minte – fiindcă nu posedă minte – vreun concept legat de bine sau rău. El nu știe decât să doarmă sau să erupă, săracul, doar de-aia îi spune lumea „vulcan” și nu „bampir”, „avocat”, „preot” ori „politician”.

Comments

  • Cum pui notele de subsol?

  • spyked spune:

    Manual, cu <a name=”#smth”>, la fel și link-ul. Momentan n-am găsit nici o cale simplă de a pune link-ul relativ la numele dinamic al post-ului, așa că dau copy paste la el. Dacă dintr-un motiv sau altul voi schimba numele ăla în viitor, it’s all going to be a big mess.

  • Am găsit o soluție (probabil ai găsit-o și tu dar m-am gândit s-o share). Când pui href-ul pune tot „#smth”.

    Singurul caz în care nu merge este când ești pe pagina principală și link-ul e ascuns de un <!–more–>

  • spyked spune:

    Hm, da, și mai e o problemă.

    Dacă am pe pagina principală două post-uri care au un anchor numit „#smth”, la care se va duce link-ul?

    Așa că momentan merg pe ideea că link-urile astea o să fie permanente iar eu adaug doar anchor-ul în pagină la ele.

  • Ținând cont că la mine sunt toate după un more, nu mă interesează aspectul ăsta 🙂 Chiar și pe primul îl pot rezolva dând ref-ul dinainte de more după acesta (știut că va fi cel mult unul, un tldr)

  • Comentariile sunt dezactivate.